Az elmúlt hétvégén rendezték meg Szombathelyen a XII. Student Comfort Kupát, amelyen a HLKC serdülő csapata is részt vett. Deák Tamás lányai remek teljesítménnyel rukkoltak elő és végül a második helyen zártak.

Nagyutazás várt a lányok pénteken, de a túra minden kilométerét megérte megtenni, hiszen remek tapasztalatokkal gazdagodtak és nem utolsó sorban kiváló helyezéssel zárták a XII. Studen Comfort Kupát a lányok.

A hatcsapatos tornán 2 csoportban kezdődtek a küzdelmek. A mieink a Máriaujfalui SE ellen indítottak, igazán magabiztos győzelemmel, 31-3-ra sikerült behúzni a találkozót. A fővárosi Tempo KSE ellen csörte már sokkal szorosabb összecsapást hozott, főleg a fordulás utáni játékrészben, ám a korábban kialakított előnyt sikerült megőrizni és 15-14-re ez a találkozó is győzelemmel zárult.

Az elődöntőben a Büki TK-val mérkőztünk és sikerrel vettük az akadályt, 18-16-ra nyert csapatunk ezen a találkozón, amivel sikerült kivívni a döntőbe jutást. Ott az RK Krim Mercator volt az ellenfél, kevés gólos, ám annál küzdősebb meccset sikerült játszani a ljubljanai együttessel, akik fizikai fölényüket kihasználva megnyerték a tornát, lányaink így az ezüstérmes helyet szerezték meg a szombathelyi megmérettetésen.

A torna gólkirálynője Bugnó Gréta lett, 23 találattal.

A csapat tagjai:
Bugnó Gréta, Fehér Hanna, Fürdök Virág, Hódi Fanni Panka, Kandó Sára Bernadett, Molnár Zita, Nagygyörgy Noémi, Nyilas Réka Róza, Petróczi Sára, Prikler Borbála, Rácz Gabriella, Varga Nóra Szilvia
Edző: Deák Tamás

Deák Tamás: „Összességében nagyon boldog vagyok, mert végig jól játszottunk, főleg védekezésben léptünk előre, ezt a kapott gólok is jól mutatják. Döntőben a Ljubljanaval mérkőztünk meg, ahol a fizikai főlény nyert, de úgy gondolom szégyenkezni valónk nem lehet, mert végig küzdöttünk és egy percig se adtuk fel, úgy hogy gratulálok a lányoknak, csak így tovább. Lassan kezdődik a bajnokság, ilyen játékkal jó esélyünk lehet a dobogó valamelyik fokára.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.