Nem nyúlt hosszúra az év eleji pihenője a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club U11-es és U12-es csapatainak. A lányok az év első hétvégéjén, január 5-én már pályán voltak, Domaszéken játszottak.

A településen rendezett egész napos felkészülési kupán délelőtt az U11-esek kaptak bizonyítási lehetőséget. A kezdés remek volt, a csajok a dorozsmaiak ellen magabiztos győzelmeket arattak, majd egy végletekig kiélezett összecsapás következett a KSZSE ellen. Úgy tűnt ezen a mérkőzésen már nem terem babér a lányok számára, ám fiataljaink megmutatták mi fán terem a vásárhelyi virtus és hatalmas hajrában sikerült döntetlent elérniük.

„Ez utóbbi meccsen teljes egészében a védekezés dominált (7-7), nagyon egységes és hatékony védelmünk volt. A csapatunk jobb gólkülönbségének köszönhetően végzett az első helyen” – nyilatkozta Beslin Anikó edző.

A délután folyamán az idősebbek, az U12-esek következtek. A lányok nem számíthattak könnyű meccsre, hiszen az ország legjobbjaival vehették fel küzdelmet, két szegedi csapat és a Kispest volt az ellenfél.

„Az első mérkőzésünkön kissé megilletődötten játszottunk a KSZSE ellen, nem igazán tudtuk felvenni a ritmusukat és a bátorsággal is voltak problémáink. Sok helyzetet alakítottunk ki, de vagy pontatlanul lőttünk vagy a szegediek kapusa hárított. A következő mérkőzéseink már sokkal biztatóbbak voltak, nyerni ugyan nem sikerült, de voltak egészen jó szakaszaink, amikor fej-fej mellett haladtunk az ellenfelekkel” – fogalmazott a csapat edzője.

U12-eseink végül a 4. helyen zártak, de rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, amelyek később igazán hasznosak lehetnek majd.

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.