Az NB II-es női kézilabda-bajnokság utolsó idei bajnoki fordulója következik a hétvégén. Felnőtt csapatunk a Bácsalmás otthonába látogat – a várakozásairól Kovács Szolanzs nyilatkozott nekünk.

Visszatekintve az elmúlt hetekre és hónapokra meglehetősen gyorsan eltelt a félszezon. Szombaton már a 11. és ezzel utolsó őszi mérkőzésünket teljesítjük. A cél természetesen a pontszerzés, ami vélhetően nem lesz sétagalopp, de a lányok meglehetősen elszántak és a két pontért utaznak idegenbe. Csapatunk játékosával, Kovács Szolanzssal beszélgettünk.

Mit vársz a Bácsalmás ellen? Otthon velük nem olyan könnyű.

“Természetesen azt várom, hogy elhozzuk tőlük a 2 pontot a csapattal. Igen ez tény, hogy velük otthon nehéz, de úgy hiszem, ha jól kezdünk, és nem hagyjuk őket gólt, lőni akkor ez sikerülni fog.”

Hogy érzed magad Hódmezővásárhelyen, milyen a csapatban?

“Bár az elején féltem, hogy nem fogok tudni beilleszkedni a késői odaigazolással, de kellemesen csalódtam, mert sikerült. A lányok nagyon segítőkészek voltak, Ervinnel egyaránt és kedvesek mind a mai napig.”

Hogy értékeled a félszezont?

“El sem hiszem, hogy már mindjárt vége az őszi szezonnak, olyan gyorsan elrepült az idő. A Gyula és a Békéscsaba elleni vereséget és az Algyő elleni döntetlent leszámítva minden meccsről sikeresen elhoztuk a két pontot. A tavaszi szezonban ezeket igyekezni fogunk, hogy korrigáljuk.”

Mi az, amiben szerinted leginkább fejlődnie kell a csapatnak a téli szünetben?

“Az állóképességünkkel és a kondinkkal szerintem semmilyen baj sincs. Amiben szerintem fejlődnünk kellene az a meccsek elkezdése, hogy ne az ellenfél vezessen, hanem mi, de úgy hiszem ez sikerülni fog, mert a csapat elszánt.”

Melyik volt a kedvenc meccsed, ahol szerinted a legjobban játszottatok?

“Van egy pár, de ha választanom kellene az Algyő elleni meccset mondanám kedvenc meccsemnek. Ott jó volt a kezdésünk, egybe volt a csapat és maximális hőfokon égtünk egész meccsen. Igaz a vége döntetlen lett, de ennek ellenére szerintem jó kis meccs volt és a tavaszi szezonban nyilván arra fogunk törekedni, hogy a végén miénk legyen a két pont.”

A Bácsalmási PVSE – Hódmezővásárhelyi LKC mérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.