Számunkra talán kissé szokatlan időpontban, vasárnap délelőtt folytatjuk az NB II-es női kézilabda-bajnokságot a Békéscsaba U22-es lányai ellen. Több szempontból is izgalmas csörtére van kilátás, csapatunk játékosával, Dankó Leával beszélgettünk.

Izgalmas és nagy csatát hozhat a találkozó, több okból is. Az előző szezonban ugyanis egyetlen csapat volt, amelyik oda-vissza le tudott győzni minket. Nos, igen, a csabaiak voltak azok. Másrészt a Békés megyeiek idén sem tűnnek könnyű ellenfélnek, egyelőre veretlenek a bajnokságban és 1 ponttal megelőznek minket. Dankó Leát kérdeztem.

Mit vársz a Békéscsaba elleni meccstől? Ők is veretlenek, ők lesznek otthon, de az Algyő ellen azt gondolom, bizonyított a csapat.

Az Algyő ellen bizonyította a csapatunk, hogy tudunk küzdeni. Egy kicsit bennünk él még talán az, hogy a tavalyi bajnokságban a bajnoki címért folytatott küzdelemben nem a Gyulával szemben maradtunk alól, hiszen otthon képesek voltunk legyőzni a tavalyi bajnokot, viszont a csabai lányokkal szemben kudarcot vallottunk. Tudjuk, hogy a Békéscsaba fiatal, lendületes csapat, akik közül többeket is már a felnőtt NB 1-ben is bevetettek az idén, de kiszámíthatatlan csapat is egyben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy döntetlent játszott a Gyulával, de nem tudta legyőzni a KSZSÉ-t, és csak két góllal volt jobb a Gyomaendrődnél. Az biztos azonban, hogy a Békéscsabát komolyan kell venni. De mi mindenkit komolyan veszünk. Harcolni, küzdeni fogunk, s reméljük, ez meghozza számunkra a sikert! Én természetesen titkon mindenki ellen győzni akarok.

Vasárnap 11 órakor lesz a meccs, ez jelent ilyenkor bármi nehézséget, hiszen azért messze nem a megszokott időpont ez a csapat számára.

Reméljük, nem okoz nehézséget a vasárnap délelőtti kezdés. Bár az biztos, hogy nem szívesen kelünk korán. A vasárnap délelőtt játszani nem a legideálisabb helyzet, hiszen az edzéseink esténként vannak, így a bioritmusunk teljesen más körülményhez van szokva, de ennek ellenére is, ha betartjuk a taktikai utasításokat és küzdeni fogunk a pályán, semmilyen gondunk nem lesz.

Hogy értékeled eddig a szezont?

Egyre jobbak vagyunk, egyre jobban érezzük egymást. A Gyula meccs mai napig bennünk él, úgy érezzük, hogy az ottani pontvesztés a mi hibáinknak, fegyelmezetlenségünknek volt köszönhető, és még a csapat sem állt össze a szezon elején.

Illetve nem hagyhatom ki a kérdést: milyen együtt dolgozni apukáddal? Ha jól gondolom nektek a mostani, vásárhelyi időszak a közös munka, hiszen előtte nem volt az edződ.

Apával korábban tényleg nem dolgoztunk még együtt. A közös munka nem mindig egyszerű, de igyekszünk különválasztani a munkát és a magánéletet. A részemről nem különösebben nehéz, ugyanúgy tekintek rá, mint eddig bármelyik edzőmre.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.