Szombaton a Levendula Hotel FKSE-Algyő ellen folytattuk az NB II-es női kézilabda-bajnokságot. Tudtuk, hogy az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár ránk. Így is történt, de a lányok harcossága és bátorsága pontot eredményezett!

Az egyik legnehezebb meccsként jellemezte Dankó Ervin vezetőedző az Algyő elleni párharcot. Nem hiába, bajnokaspiráns csapatról van szó, akik rutinosak, ügyesek és az azonnali NB I/B-s visszajutást tűzték ki célul. A bajnokságban ráadásul ennek fényében szerepelnek, minden meccsüket megnyerték, ráadásul sok esetben nagyarányú és magabiztos győzelmet aratva.

A szombati meccs a Balogh Imsi Sportcsarnokban is az ő góljaikkal kezdődött, mi a harmadik percben köszöntünk be Török Gabriella révén, ezt a gólt viszont újabb két algyői találat követte. Időt kértünk, ami megtette a hatását, 12 percig nem született újabb algyői gól, köszönhetően a jó védekezésnek, Ádász Dia teljesítményének és az algyői hibáknak. A támadásunk is picit javult a 13. percre egyenlíteni tudtunk.

Ezt követően felváltva estek a gólok, igaz a 22. percben a vezetést is átvettük, még ha csak időlegesen is. A parázs és körömrágós első félidő végén 10-10 állt az eredményjelzőn.

A fordulás utáni első 10 perc megint az Algyőé volt, 5 gólt szereztek és egyet sem kaptak. Lányaink viszont ebből is képesek voltak felállni, újból! Három perc alatt sikerült ledolgozni 2 gólosra a hátrányunkat és a vásárhelyi lányok továbbharcoltak, a közönség legnagyobb örömére. A 47. percben átvettük a vezetést! Igaz a vendégek gyorsan egyenlíteni tudtak és a hátralevő időben újabb gólváltások következtek, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrá pedig rendkívül izgalmasra sikerült. Egyik csapat támadása sem akart góllal zárulni, ráadásul 45 másodperccel a vége előtt az Algyő időt kért, ők támadtak, de hibáztak, aminek köszönhetően még talán volt fél perc arra, hogy felérjünk és megpróbáljunk gólt szerezni, a győzelemért támadtunk a bajnokaspiráns ellen. Győzni nem sikerült, az utolsó pillanatban megeresztett lövésünk nem volt pontos, de amit a pályán elértek a lányok az pontot érdemelt! 25-25 lett a vége, egy remek Algyő ellen, nem csoda, hogy a közönségben volt, aki állva tapsolta lányainkat. Rászolgáltak, hatalmasat küzdöttek és igazi CSAPATKÉNT, a végsőkig küzdöttek és helyt álltak.

Még egy kis adalék, ami után szintén huncut és boldog mosolyra húzódhat a szánk. A bajnokink után az Orosháza – Göd NB I/B-s bajnokinak is a Balogh Imsi Sportcsarnok adott otthon. A meccset követően a gödiek egyik játékosa váltott pár szót Dankó Ervin vezetőedzővel, így fogalmazott: „Jó kis csapatotok van!” Nos, igen! Ehhez nincs is mit hozzáfűzni!

Szép volt csajok!

Hódmezővásárhelyi LKC – Levendula Hotel FKSE-Algyő 25-25 (10-10)Ű
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács, Csáki 4, Szabó 3, Lukács 2, Nagy 2, Török 3, Dankó, Papp, Baráth 2, Vörös, Földesi, Mike 9, Kovács, Rácz
Edző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Gratulálnom kell a lányoknak, mert szép lassan visszacsempészik Hódmezővásárhelyre a kézilabdát. Harcosan és bátran játszottunk a nagynevű ellenfelünkkel. Soha nem adtuk fel csatát és ez nagy erény. Köszönjük a szép számú közönségünknek a fantasztikus szurkolást!”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.