Ismét hazai pályán játszik a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A veretlen Csorvás érkezik szombaton 16 órára a Balogh Imsi Sportarénába. Dankó Ervin vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Most úgy jött ki a lépés, hogy az elmúlt szombati hazai meccs után, ismét a Balogh Imsi Sportcsarnokban lép pályára a Hódmezővásárhelyi LKC NB II-es felnőtt csapata. A legutóbb a Deszket sikerült legyőzni, egészen magabiztos játékkal tartottuk itthon a két pontot. Ráadásul gólokból sem volt hiány, majd negyvenszer voltak eredményesek a csajok. Nem titok, abban bízunk, hogy ez a játék és lőtt gólszám jellemzi majd csapatunkat a folytatásban is.

Most szombaton, 16 órától a Csorvással mérkőzünk, ami nem ígérkezik könnyűnek. Veretlenek a szezonban, ráadásul legutóbb is meglehetősen szoros csatát vívtunk velük. Dankó Ervin vezetőedzőnk sem számít könnyű összecsapásra.

„Egyrészt veretlenek és azért a tavalyi csapathoz képest ők is egy picit erősödtek, hiszen visszatértek régi játékosok, akik rutinosak és kézben tudják tartani a mérkőzést. Azt hiszem, hogy tavasszal is rettentően megkínlódtunk velük, hiszen a végjátékban fordítottuk meg a meccset, egy perccel a vége előtt még a Csorvás vezetett és úgy nyertünk a végén eggyel. Abszolút nem szabad lebecsülni őket, az eredményeik egyértelműen tiszteletre méltóak, hiszen 100%-osak, de azt gondolom, hogy most jött el az idő, hogy megállítsuk őket és mindenképpen nyernünk kell.”

A feladat valóban nehéz lehet, azonban ha sikerül a saját ritmusunkban játszani és nem átadni a kezdeményezést, az uralmat, akkor bőven lehet keresnivalónk.

„Hasonló stílusban játszanak ők is, mint a Gyula, akiktől kikaptunk. Próbálják lassítani a játékot, hiszen az állóképességük, a ritmusok nem olyan, mint a miénk, így nekik ez egyértelműen érdekük. Nyilvánvaló az, hogy akinek az akarata érvényesül az fog nyerni. Azt hiszem ettől függetlenül, mivel mi hazai pályán vagyunk, azért nekünk ilyenkor mindig a saját akaratunkat kell tudni érvényesíteni és a magabiztosságunk azért általában jobb is hazai pályán. Természetesen erre fogjuk mi is a főhangsúlyt helyezni, bár azt hiszem a Deszk elleni mérkőzés azért megmutatta, hogy a tavalyihoz képest talán a kispadunk hosszabb és jól tudunk pihentetni, így még jobban rá tudjuk kényszeríteni az akaratunkat az aktuális ellenfélre” – véli Dankó Ervin.

Ez utóbbiban pedig legutóbb a Deszk ellen sem volt hiba. Úgy tűnik, hogy a lányok egyre jobban érzik magukat és egymást is a pályán. Az új játékosok is jól bekapcsolódtak a vérkeringésbe és komoly erősítést jelentenek. Kovács Szolanzs csatlakozott legutóbb együttesünkhöz, a Deszk ellen már pályára is lépett – ráadásul szerdán, az ifi meccsen is szerepet kapott és 14 gólt szerzett.

„Örülök, hogy őt sikerült megszereznünk, hiszen tavaly, az őszi mérkőzésen a Kiskundorozsma színeiben játszott és elég sok borsot tört az orrunk alá. Igaz hozzá kell tenni, hogy ott sikerült őt elég hamar piros lappal öltözni küldeni. Ezen a meccsen tűnt fel nekem. Nagyon szerettem volna őt leigazolni, nyilván nem volt egyszerű, egy NB I/B-ben játszó csapat, azért előnyösebb helyzetben van a tárgyalások során, de aztán mégis sikerrel jártunk. Ami biztos, hogy ő olyan hiányposztot tölt be, ami szerintem sem a tavalyi évben, sem az idei keretben nem volt meg. Azt a fajta játékost, aki hidegfejjel, mindig nyugodtan tud dönteni a kritikus helyzetekben, bár elég fiatal, de ennek ellenére ez a főerénye. Valamint az, hogy rettentő nagy küzdő, amire szintén nagy szükségünk van. Illetve, ha volt hely, ahol nem tudtam cserélni az a jobb kettes pozíció volt és remélem, hogy vele ez is azért megoldódik, és sokkal stabilabbá válik az a posztunk is és azt gondolom, eredményesebbek leszünk vele.”

Szombat 16 óra, harmadik hazai meccsünk következik a bajnokságban!

Hajrá HLKC! Hajrá Vásárhely!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.