A hétvégén elrajtolnak a Gyermekbajnokság U12-es korosztályainak küzdelmei is. A HLKC-s lányok az F-csoportban érdekeltek, szombaton Kecskeméten játszanak, ahol két meccs vár Beslin Anikó tanítványaira.

Augusztus óta zajlik a lázas felkészülés a fiatalok háza táján. Beslin Anikó edzőnk vette át a korosztályt, pontosabban korosztályokat, hiszen az U11-U12 készül az ő vezényletével.

„A helyzet kicsit nekem is új, hiszen serdülő csapat után most újra kislányokkal foglalkozom. Nekem sem volt egyszerű és nekik sem, hogy megértsük egymást. Most már azonban úgy érzem, hogy megvan az összhang, szépen és olajozottan zajlanak az edzések és egyre inkább gördülékenyebb minden. Szeretek velük dolgozni” – fogalmazott Anikó.

A csapat rendkívül várja, hogy éles helyzetben bizonyítson – a lányok három edzőmeccset játszottak az elmúlt időszakban. A tapasztalatok vegyesek voltak ezeken a meccseken, amelyeken direkt erős csapatokkal játszottak a mieink.

„Ez szolgálja legjobban a fejlődésüket. A lányok nagyon szépen dolgoznak és valóban látom rajtuk a fejlődést” – nyilatkozta az edző, aki hozzátette, hogy a szezonkezdéssel kapcsolatban nincsenek különösebb elvárásai. A cél ott is a fejlődés és a tapasztalatgyűjtés lesz.

Ehhez tulajdonképpen a bajnoki rendszer is hozzájárul, hiszen kötelezőek a sorcserék és minden nevezett játékosnak, mindkét félidőben 10-10 percet játszania kell. Így aztán szombaton mindenkinek lesz lehetősége pályára lépni és játszania.

„Tényleg nincsenek elvárásaim a meccsekkel kapcsolatban. Azt várom el, hogy a lányok járjanak edzésekre, legyenek szorgalmasak és persze azért akarjanak a meccsen. Eredménycentrikusság viszont nálam nincs, nem csak a győzelem elfogadható” – zárta gondolatait Beslin Anikó.

Az első forduló meccseit Kecskeméten rendezik. Két találkozón lépnek pályára a csajok. Előbb a Gézengúz UKC, majd a házigazda Kecskemét Junior SN lesz az ellenfél október 5-én.

Jó utat és sok sikert lányok!

Hajrá HLKC!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.