A forduló rangadóján a tavalyi bajnok, Gyula otthonában léptünk pályára az NBII hétvégi játéknapján, szombaton. Sajnos Mike sérülése továbbra sem jött rendbe, így kulcsjátékosunk nélkül kellett felvenni a harcot a továbbra is idősebb, rutinos játékosokra építő békés megyei csapattal.
Jó lenne azt írni, hogy jó meccsen, gigászi csatában maradtunk alul a tavalyi bajnok ellen, sajnos azonban ez közelről sem igaz. Sok hibával tarkított, emiatt néha gyenge színvonalú mérkőzésen a kevesebbet rontó Gyula otthon tartotta a két pontot. Azt elmondhatjuk, hogy a hazai csapat semmi meglepőt nem produkált, azt a játékot hozták, amit tudtunk és amire készültünk. Mi viszont meg sem közelítettük azt a színvonalat, ami egy bajnoki címre törő csapatot kellene, hogy jellemezzen. Sőt szombati produkciónk a középmezőnyhöz is karcsú lenne. Hiába működött végre elfogadhatóan a védekezésünk, a technikai hibák sokasága, büntetők és ziccer-helyzetek nagyvonalú elherdálása nem hozhatott más eredményt, mint a vereség.
Az, hogy még így is végig „meccsben tudtunk maradni” a hazai csapatra nézve is erős kritika. Szinte végig megvoltak a labdáink, hogy javunkra fordítsuk az eredményt, de hol bosszantó hibáink, hol felelőtlen megoldásaink miatt ez nem sikerült. Ádász, Török és Csáki jobb teljesítménye is elég volt, hogy szoros eredménnyel érkezzünk a végjátékba (57. perc 21-20), egy fölösleges fegyelmezetlenség miatt azonban az utolsó két percet emberhátrányban kellett lejátszani, amit a több-száz NBI-es meccs rutinjával rendelkező Zöldi-Tóth vezérletével a gyulaiak már nem tudtak nem kihasználni.
Igaz, hogy még csak két fordulón vagyunk túl a bajnokságban, így sok minden történhet májusig, az azonban megállapítható, hogy komoly változásokra lesz szükség, ha tartani akarjuk eredeti céljainkat! Folytatás két hét múlva hazai pályán az újonc Deszk ellen!

Corner Gyulasport NKft – Hódmezővásárhelyi LKC 24-22 (11-9)
NBII Dél-keleti csoport – 2. forduló
Gyula – 250 néző
Játékvezetők: Dohány, Nagy
HLKC: Ádász – Török 11, Nagy 3, Dankó 4, Szabó, Csáki 4, Baráth, Cs:Áncsán (k), Lukács, Pap, Mike, Földesi L., Vörös, Rácz
Dankó Ervin vezetőedző: “Csalódott vagyok! Jól felkészültünk az ellenfélből, nem is okoztak számunkra meglepetést. Annak ellenére, hogy jól védekeztünk, számtalan buta hibát vétettünk a ziccereinknél. A rutin ellen nem volt fegyverünk..”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.