Közhelyesen szólva szezon-eleji játékkal rukkolt ki felnőtt csapatunk az NBII első tavaszi fordulójában. Meg is lepett minket a Mezőtúr a meccs elején, okosan lassították a játékot és türelmesen szőtték támadásaikat. Főként védekezésben akadtak gondjaink, sehogy sem találtuk a magas, fizikálisan erős vendégcsapat játéka ellen a megoldást. Ezt ellensúlyozandó viszont a támadójátékunk a 10. perctől hatékonyabbá vált, így ha nagyon ellépni nem is tudtunk, de 2-3 gólos előnyt szereztünk, amit a félidő befejezéséig tartani tudtuk (19-16).
Sajnos a második játékrészben sem változott lényegesen a játék képe, továbbra sem állt össze a védekezésünk, így a Mezőtúr tartani tudta magát 2-3 gólon. A végjátékban aztán megráztuk magunkat, az utolsó tíz percben felgyorsítottuk a játékot, amire már nem volt válasza a vendégcsapatnak.
Nagyszerű közönségünk szurkolása mellett végül biztosan tartottuk itthon a két pontot, de örömünnepet nem tarthatunk, mert ezzel a játékkal komoly problémáink lehetnek akár már a következő fordulóban Szegeden!

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC Syngenta 35-30 (19-16)
NBII Dél-kelet csoport – 12. forduló
2019. február 16. – Balogh Imsi spcs., 180 néző
Jv: Kiss Sándor Zsombor, Petrovszky Szilárd Mihály
Versenybíró: Szilágyi Gábor
HLKC: Ádász – Török 8, Nagy 7, Blaskovics 2, Szabó 1, Bagi 8, Székesi 1, Cs: Áncsán (k), Dankó 1, Klemm 2, Kandó, Kovács, Földesi, Ötvös, Becsei 5, Lukács
Büntetők: 10/7 illetve 6/4
Kiállítások: 7 illetve 11

Dankó Ervin vezetőedző: “A csapatom nehezen lendült ma játékba. Az ellenfelünket dicséret illeti, mert szívósan játszott. A védelmünk gyengélkedett ma, ezen javítanunk kell. Remélem mindenki átérzi ennek jelentőségét.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.