Borítékolható volt, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk a Békéscsaba U21 gárdája ellen az NBII őszi zárófordulójában, de az álmunkban sem fordult meg, hogy tíz perc játék után 7 gólos csabai előnyt fog mutatni az eredményjelző. Dekoncentráltan, álmosan kezdtünk, amit a vendégcsapat könyörtelenül kihasznált. Főként erős átlövőikkel nem tudtunk mit kezdeni, akik gyakorlatilag szétlőtték a kapunkat 8-9 méterről, így 10 perc után már-már reménytelennek tűnt a helyzetünk. Aztán varázsütésre szinte minden megváltozott, szép lassan elkezdtük faragni hátrányunkat. Egy-két fontos védés, felkeményedő védekezés határozott faultokkal, gyors támadásbefejezések…ez pont elég volt ahhoz, hogy előbb ledolgozzuk a hátrányunkat, majd a 24. percben Becsei góljával már mi vezessünk (14-13). Szinte eksztázisban játszottunk ekkor, és valljuk be nagyon jól jött a Blue Front támogatása is. Parádés 20 percet produkálva, 14-3 arányban hoztuk a félidő második felét, így 3 gólos előnnyel mentünk a pihenőre (18-15)
A folytatásban sokáig nem változott a játék képe, felváltva estek a gólok, így sikerrel őriztük 3-4 gólos előnyünket. A félidő derekán aztán a fáradtság jelei mutatkoztak, egyre több hiba és eladott labda csúszott a játékunkba. A jól küzdő csabaiak egyre közelebb kerültek, néhány fontos védéssel azonban sokáig tartani tudtuk szűk vezetésünket. A sok hiba sajnos a végjátékban megbosszulta magát, szemmel láthatóan hiányzott a csapatból egy igazi vezér, aki fazont szabott volna az egyre inkább széteső és kapkodó játékunknak. A  Békéscsaba a hajrában átvette a vezetést, és hiába hárított Áncsán az utolsó percben büntetőt, nem sikerült a meccset döntetlenre menteni.

Hódmezővásárhelyi LKC – EUbility Group Békéscsabai ENKSE U21 27-28 (18-15)
NBII Dél-keleti csoport – 11. forduló
Balogh Imsi Sportaréna – 150 néző
Játékvezetők: Kapás Krisztián, Palásti László
Versenybíró: Medvegy Péter
HLKC: Ádász – Török 3, Nagy 9, Lukács, Szabó 2, Székesi, Blaskovics 2, Cs: Áncsán (k), Horváth 2, Klemm 2, Becsei 6, Kandó 1, Kovács, Bálint, Ötvös, Balogh

Dankó Ervin vezetőedző: “Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Minden energiánkat mozgósítva sikerült 7 gólos hátrányból felállni és fordítani. A végére sajnos elfogyott az erőnk és a koncentrációnk!”

Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, hiszen 4 gólos hátrányba kerültünk a tabellát vezető Gyulával szemben a tavaszi szezon előtt, amit 2019. február 17.-én hazai pályán a Mezőtúr ellen kezdünk.

További fotók megtekinthetőek ITT!
(Fotó: Blaskovics Tibor)

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.