A mögöttünk hagyott hétvégén a szivacs-kézilabdások számára is elkezdődött a versenyszezon, az első fordulóban szombaton Kecskeméten léptek pályára Egyesületünk sportolói a Kisiskolás Bajnokság mérkőzésein. A Szent István Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi LKC együttműködésének gyümölcseként 2 csapattal, összesen 14 játékossal vettünk részt a forduló mérkőzésein és örömmel tapasztalhattuk, hogy a lányok sokat fejlődtek az elmúlt időben. Természetesen sok tanulnivaló vár még rájuk, de a legfontosabb, hogy örömmel és felszabadultan léptek pályára.
A Magyar Kézilabda Szövetség a Kisiskolás Bajnokság versenyein nem alkalmaz eredményszámítást, de összességében elégedettek lehetünk, hiszen – számításaink alapján – jellemzően csapataink győzelmével értek véget a találkozók. I. számú csapatunk két szoros mérkőzést játszott a Békéscsaba ENKSE és a Békéscsaba DKSE ellen, ami jól szolgálta a csapat további fejlődését. II. számú csapatunk viszont mindkét meccsét fölényesen nyerte a Szeged KKSE és a Tiszakécske ellen. Folytatás tavasszal!

I. csapat: Dratsay Zsófia, Kenéz Jázmin, Kaszás Judit, Kenéz-Nagy Laura, Kis Katinka, Konyecsni Réka, Kotormán Kincső
II. csapat: Antal Fruzsina, Balázs Panna, Csala Jázmin, Sipos Nóra, László Flóra, Fekete Lili
Horváth Dorina vezetőedző: “Vasárnap végre megkezdhettük mi is a bajnokságot. Játékosainkból két csapatot neveztünk a Bajnokságra. Így mindenki több játéklehetőséget kaphatott, és külön csapatként mérhették fel megszerzett tudásukat. Külön öröm volt számomra, hogy a lányokon egyértelmű fejlődést láttam, még ha nem is sikerült mindig 100%-os edzést véghezvinni az elmúlt időben. Minden játékost hatalmas dicséret illeti, hogy nem adták fel, függetlenül attól, hogy éppen nyerésre vagy vesztésre álltunk. Erőt és kitartást sugároztak -néha akár az egy fejjel magasabb ellenféllel szemben is – ez bizalomra ad okot, úgyhogy lehet folytatni a munkát és javítani a hibáinkon.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.