Nem brillíroztunk ugyan a bajnokság negyedik fordulójában, de így is magabiztosan hoztuk el a két pontot Gyomaendrődről az NBII felnőtt bajnokság negyedik fordulójában. Újabb győzelmünkkel továbbra is holtversenyben állunk a tabella élén a Gyulával, jobb gólkülönbséggel jelenleg a békés megyeiek állnak az első helyen. A Nagy Emesét és Klemm Katát sérülés miatt ezúttal is nélkülöző csapatunk játékára rányomta a bélyegét az andalítóan kellemes, meleg őszi délután, valamint a támadásait lassan szövögető hazaiak “tempója”. Látszott ugyan a két csapat közti tudásbeli különbség, de ezt az első félidőben nem tudtuk az eredményben is egyértelműen realizálni. Nagyszerű periódusokat és megoldásokat bosszantó hibák követték, így a félidőre csupán három gólos előnnyel vonulhattunk (10-13).
A szünetben Dankó Ervin “fejmosást” tarthatott, mert  egy sokkal élesebb, dinamikusabb HLKC tért vissza a pályára. Ennek eredményeként produkálunk egy 5-1-es időszakot 10 perc alatt. Sikerült 6-7 góllal ellépni a hazaiaktól, sőt a 48. percben már 8 volt közte (15-23). Ebben az időszakban már egész jól működött a rendezetlen védelem elleni támadásunk, és végre belső játékosaink is nagyobb felelősséget vállaltak az egy-egy elleni játékokkal. A végjátékban benne volt egy nagyobb arányú győzelem lehetősége is, de ahogy a meccs elején, úgy a végén is  “illedelemes” vendégek voltunk. Az utolsó 10 percben felváltva estek a gólok, így visszafogott teljesítménnyel, de magabiztos 7 gólos sikert arattunk.

Gyomaendrődi NKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 24-31 (10-13)
NBII női felnőtt bajnoki mérkőzés
Gyomaendrőd, 2018.10.13. – 120 néző
Játékvezetők: Cano Ramos Aitor, Oláh Barnabás
Versenybíró: Körmendi Péter
HLKC: Ádász – Török 5, Balogh 2, Lukács 3, Szabó 2, Blaskovics 3, Székesi, Cs: Áncsán (k), Becsei 10, Kandó, Horváth 4, Bálint 2, Kovács, Nagy

Dankó Ervin vezetőedző: “Az eredmény nem tükrözi hűen azt a mérkőzést, amit játszottunk. Igaz én mindig mondom, hogy a tabellán hátrább álló csapatok ellen idegenben nagyon-nagyon nehéz. Hiszen azt a fordulatszámot, azt a játékot, amit mi szeretnénk játszani, nagyon nehéz előidézni ilyenkor, mert az ellenfél alapvetően nem partner ebben. Így egy kicsit nyögtünk, de ahogy a nagyok szokták mondani a győzelmet nem kell megmagyarázni. Nagyon örülünk a negyedik győzelmünknek.”

A bajnokság következő fordulójába, október 20.-án a tabella 5. helyén álló Bácsalmás csapatát fogadjuk a Balogh Imsiben (kezdés 16.00).

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.