Megyei rangadón léptünk pályára szombaton az NBII felnőtt bajnokság második fordulójában a Balogh Imsiben. A Merzőtúr elleni idegenbeli siker után ezúttal s mezőny egyik legerősebb csapatát, a Kézilabda Szeged SE-t fogadtuk annak reményében, hogy itthon tartsuk a bajnoki pontokat. A szép számban kilátogató szurkolók nem csalódtak, jó iramú 60 percet láthattak, melyen teljesen megérdemelten győztük le szegedi riválisunkat.
Az első félidő még aránylag szoros játékot és eredményt hozott, melyben óriási szerepe volt a vendégek kapujában parádézó Fodornak. De úgy is fogalmazhatunk, hogy hiába dolgoztuk ki menetrendszerűen a jobbnál is jobb lehetőségeket, a végén hiányzott a hideg fej és magabiztos kéz. Ziccerek sokaságát hibáztuk el, így a félidei pihenőre mindössze 3 gólos előnyt tudtunk szerezni.
Fordulás után aztán már kapusuk sem tudott segíteni a szemmel láthatóan fáradó szegedieken. Védekezésben és támadásban is határozottabbá váltunk, aminek gyorsan meg lett az eredménye. Huszáros húsz percet produkáltunk, ezalatt szinte átrohantunk a vendégcsapaton (54. perc 28-19). Dinamikában, gyorsaságban és játékban is ellenfelünk fölé nőttünk,  a mérkőzés végére kialakuló 6 gólos előny nem tükrözi hűen a két csapat közti különbséget.

Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 29-23 (15-12)
NBII Dél-keleti csoport – 2. forduló
Balogh Imsi spcs., 150 néző
Jv: Kovács G., Papp B.
Versenybíró: Medvegy P.
HLKC: Ádász – Klemm 2, Nagy 10, Lukács, Török 4, Blaskovics 2, Székesi, Cs: Áncsán (k), Becsei 5, Kandó, Bálint, Kovács 1,Szabó 3, Balogh 2

Dankó Ervin vezetőedző: „Gratulálok a lányoknak, megérdemelten nyertük meg a rangadót. Természetesen dolgoznunk kell tovább, a helyzetkihasználásunkon még sokat kell javítanunk.”

A mérkőzésen készült fotók megtekinthetőek ITT!
(Fotó: Blaskovics Tibor)

Két forduló után 4 ponttal állunk a tabellán, legközelebb október 6.-án lépünk pályára, akkor a Makó gárdáját fogadjuk a Balogh Imsi Sportarénában.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.