Meseszépen indult, rémálom-szerűen végződött a Szentendre elleni kiesési rangadó szombaton az NBI/B felnőtt bajnokságban. Nagyon fontos, sorsdöntő mérkőzésre készültünk, esetleges győzelmünkkel ugyanis jó pozícióból várhattuk volna a bajnokság utolsó két fordulóját.HLKC-Szentendre
Már az első percektől látszott, hogy Varga József irányításával szinte tökéletesen sikerült felkészülni Pest-megyei riválisunk ellen, kidolgozott taktikánk roppant eredményesnek bizonyult. Fegyelmezett, zárt védekezésünk ellenszerét nem találták a vendég-játékosok, elől pedig Szepesi nagyszerűen irányította a csapatot. Veress védései, vagy a jó védekezésünkből eredő labdaszerzések után rendezetlen védelem ellen, vagy gyors lerohanásokból sorra lőttük a gólokat Szepesi, Nagy, Török vagy éppen Lovistyék révén. A 10. percben már 6 góllal mentünk (7-1), Gróz János edző ekkor már második idejét is kikérte, de ez sem segített a Szentendrének, hiszen a folytatásban sem tudtak 4-5 gólnál közelebb kerülni. A játék képe megnyugtató volt, döntően azt történt a pályán, amit elterveztünk.
A 26. percben aztán kiült a döbbenet mindenki arcára…
Szepesi Ivettet a játékvezetők azonnali, piros lappal kiállították. Egy talpról eleresztett lövése után ugyanis azt vélelmezték, hogy egy álló játékost lőtt fejen.
Ebből mindössze két dolog nem valósult meg:
1. A védekező játékos mozgásban volt!
2. Nem fejen, hanem testen találta a lövés!
Ez a játékvezetői tévedés, alapjaiban befolyásolta mérkőzés folytatását, és a végeredményt!
Legfontosabb játékosunkat, a csapat irányítóját vesztettük el ugyanis a második félidőre. A kiállítás totálisan megfogta a csapatot, innentől sajnos teljesen megváltozott csapatunk szerkezete, játékunk tempója. A vendég-csapat köszönte a nem várt ajándékot, előbb ledolgozta hátrányát, majd a hajrában a vezetést is átvette.
Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy két közel azonos képességű csapat kiesésről is döntő mérkőzésén ilyen durva játékvezetői hiba befolyásolta a végeredményt. Egy szinte tökéletesen működő taktikát romboltak szét csapatunk legfontosabb láncszemének indokolatlan kiszórásával. A döntés az Övék volt, annak következményei pedig a miénk! 
Vereségünkkel, két fordulóval a bajnokság vége előtt szinte kilátástalan helyzetbe kerültünk, két bravúr-győzelem és riválisaink botlása esetén van még esélyünk a bennmaradásra.
Hódmezővásárhelyi LKC – Szentendrei NKE 21-25 (15-10)
BI/B Keleti csoport, Női felnőtt kézilabda bajnokság – 24. forduló
2018. április 28., Balogh Imsi Sportaréna – 120 néző
Játékvezetők: Mizsák Dorminika, Schmidt Orsolya
Versenybírók: Rácz László, Tomkovics Ákos
HLKC: Dömény-Veress – Török 2,  Nagy 2, Szepesi 2, Herceg 4, Lovistyék 5, Székesi 1, Cs: Áncsán (k), Ádász (k), Kandó, Horváth 3, Bálint, Kovács, Blaskovics 1, Klemm, Mihajlov 1
Kiállítás: 2, illetve 1
Kizárás: Szepesi Ivett (26. perc)
Büntetődobások: 2/2, illetve 3/1
VargaVarga József: “Hogy mi történt a piros lapos kiállításnál és hogy mit fújtak a játékvezetők az két különböző dolog. Egy lövésnél oldalról belelépett a szentendrei játékos a labda útjába, erre adtak egy piros lapot a játékvezetők. A szabályok könyvértelmében viszont ez nem az, ugyanis nem álló játékost talált el. Ami ezt követően történt azt elsősorban erre tudom fogni. A csapat támadó játéka szétesett. Az irányítóját, egyik legjobb játékosunkat veszítette el a csapat. A második félidőben szerzett kevés gól mutatja, hogy mennyire megváltozott a csapat szerkezete,  nem tudtuk kellőképpen pótolni Szepesi Ivett irányító játékát. Küzdeni fogunk az utolsó pillanatig a hátralévő meccseken, azt hiszem ez a csapat az utolsó meccs utolsó percéig küzdeni fog, hogy bennmaradjanak.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.