HajdűúnánásHa nem is minden, de sok lényeges kérdés eldőlhet vasárnap a Hajdúnánás elleni idegenbeli meccsünkön. Az új bajnoki rendszerben jövőre 12 csapatos lesz az NBI/B, így az idei évben elvileg akár 5 csapat is kieshet. A hátralevő 4 fordulóban még 3-4 csapat küzd a bennmaradást jelentő helyekért, köztük vendéglátóink és mi is. A két csapat azonos pontszámmal áll a bajnoki tabella 10-11. helyén. Ősszel Vásárhelyen majdnem hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból, végül Herceg Réka időn-túli büntetőjével egy pontot sikerült megmentenünk.
Vendéglátóink a legutóbbi fordulóban pont nélkül maradtak, Nyíradonyban szenvedtek 3 gólos vereséget (30-27), mi viszont hazai pályán bezsebeltük mindkét pontot az esélyesebbnek kikiáltott Szent István OTP SE ellen. Pozitívum, hogy az egész meccsen nálunk volt az előny és a mérkőzés irányítása, negatívum viszont, hogy a végjáték ezúttal sem a miénk volt. Vasárnap valószínűleg nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a mérkőzés hajrájában kiengedjünk. Tetemes előnyről vesztettünk mérkőzést a KSZSE és Pénzügyőr ellen is , de a Szent István ellen is “rezgett a léc”, ezt most el kell kerülnünk. A Hajdúnánás a mezőny egyik legstabilabb csapata, jelenlegi helyezésük nem tükrözi valós erejüket, így hatalmas csatára, kemény meccsre számíthatunk. Döntő lehet, hogyan tudjuk (tudjuk-e?) semlegesíteni a góllövő-listát vezető  átlövőjüket, az élvonalat is megjárt Lévai Zsófiát. Természetesen azonban nem csak rá kell figyelni, hiszen mellette több jó képességű játékos is van a nánási keretben.
Az elmúlt hetekben több játékosunk is (Szepesi, Veress, Lovistyék) kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódott, ezek részben helyrejöttek, de még továbbra sincs mindenki 100%-os állapotban. Igazi háromesélyes mérkőzésre készülünk, amit csak fegyelmezett és kiegyensúlyozott játékkal vehetünk sikerrel.
Hajdúnánás SK – Hódmezővásárhelyi LKC
NBI/B kelet, női felnőtt bajnokság – 23. forduló
2018.04.22., 17.00 – Hajdúnánás, Somorjai László Sportcsarnok
Játékvezetők: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea
Versenybírók: Hostisóczki Tamás, Veress Ferenc Gábor
Varga József vezetőedző: “Szeretnénk ott folytatni, ahol a múlt héten abbahagytuk. Bízunk benne hogy a Szent István elleni győzelem lendületet ad a hátralevő fordulókra!”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.