180415190545_galeria_kepA bajnoki tabellán harmadik helyezett Szent István OTP SE csapatát fogadtuk vasárnap a Balogh Imsiben az NBI/B 22. fordulójában. Az esélyek inkább a fővárosi riválisunk mellett szóltak, azonban lányaink ezúttal 60 percen keresztül hatalmas akarattal és fegyelmezetten játszottak, aminek győzelem lett a megérdemelt eredménye.
Az első félidőben szinte minden az elképzeléseink szerint alakult, a rövid puhatolózás után fokozatosan növeltük az előnyünket, a félidő derekára sikerült állandósítanunk 2-3 gólos előnyünket (16. perc 8-5). Ehhez kellett az újra remekelő Veress kiváló kapusteljesítménye, míg mezőnyben roppant fegyelmezetten és keményen játszottunk. Csúsztak ugyan kisebb-nagyobb hibák a játékunkba, de az elszántságunk mindezt kompenzálta. Szepesi jól mozgatta a csapatot, a félidőt jelző sípszóig tovább növeltük az előnyünket (14-10).
A pihenő utáni első 10 percet még jobban megnyomtuk, Nagy Emese zsinórba lőtt három góljával ekkor már 7 gólos is volt az előnyünk (19-12). A vendégcsapat azonban nem adta fel és hosszú hajrát nyitott. Felsejlett az előző mérkőzéseink forgatókönyve, amikor a véghajrában buktunk el. Ezúttal azonban jobban bírtuk a végjátékot, Szepesi Ivett sorra belőtte jogos büntetőinket, így 2 gólt sikerült megőrizni előnyünkből.
Hódmezővásárhelyi LKC – Szent István OTP SE 24-22 (14-10)
BI/B Keleti csoport, Női felnőtt kézilabda bajnokság – 22. forduló
2018. április 15., Balogh Imsi Sportaréna – 100 néző
Játékvezetők: Horváth Zoltán, Simó András
Versenybírók: Csorba László, Gyuris László
HLKC: Dömény-Veress – Török 1, Nagy 5, Szepesi 10, Herceg 3, Lovistyék 3, Székesi 1, Cs: Áncsán (k), Ádász (k), Kandó, Horváth 1, Bálint, Kovács, Blaskovics, Klemm
Varga József: „A mai napon támadásban és védekezésben is több jó egyéni teljesítményünk volt, és  csapatszinten is eredményesen működtünk. A kritikus utolsó 10 percet ezúttal átvészeltük, így megérdemelt győzelmet arattunk!”
Csapatunk a következő fordulóban Hajdúnánásra látogat, a mérkőzés vasárnap 17.00 órakor kezdődik.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.