Sorozatunk aktuális részében a 2006/2007 korosztályos csapaaink edzőjét, Fogl Barbarát kérdeztük a magunk mögött hagyott szűk félévről.

U10 fotó

– Idén már a 4. évet kezdtük meg közösen a lányokkal. Úgy érzem az elmúlt években szépen összecsiszolódtunk. Az idei idényt már nagyon vártam, mert azt gondoltam végre összemérhetjük tudásunkat azokkal a csapatokkal, akikkel esetleg még az évek során nem találkoztunk. Azonban a versenyrendszer változása a Kisiskolás és a Gyermekbajnokságban új útra terelt minket. Ezért az U10 és U11 bajnokság tornarendszere mellett szeretnénk minél több kupán részt venni, hogy képet kaphassunk arról, milyen szinten tart a csapat.
Az edzéseken elvégzett munka tükrében hogyan értékeled a csapat teljesítményét?
– A lányok edzésmunkája biztatásra ad okot, hatalmas lelkesedéssel és elhivatottsággal dolgoznak. Igyekszem a tudásom legjavát átadni nekik, úgy érzem, hogy mindenkinél érzékelhető, látható a fejlődés. Szerencsére elég sokan vagyunk, közel 20 fővel dolgozhatok heti négy edzésen. Az idei évben kiemelt figyelmet fordítunk a fizikális terhelés növelése mellett a korosztályos képzés alapjaira. Rengeteg feladatot végzünk a páros kapcsolatok fejlesztésére, a lövőtechnika csiszolására, a felállt fal és a rendezetlen védekezés elleni játékelemek gyakorlására. Örülök, hogy az újonnan érkezők is szépen beilleszkedtek a csapategységbe és egyre jobban látható a fejlődésük. A létszámhoz mérten igyekszem minden játékosnak maximális lehetőséget adni a saját korosztályában. Külön öröm számomra, hogy a fiatalabb játékosok közül többen is megállják a helyüket, sőt húzóemberek tudnak lenni az idősebb korosztály bajnokságában is.
A korosztályos bajnokságok eredményeiből nem készül tabella a tornarendszerű lebonyolítás jellege miatt. Alapvetően a gyerekek fejlődése a fontos, de természetesen a mérkőzéseken elért eredmények ösztönzik a gyerekeket, és számomra is visszaigazolás az elvégzett munkáról. A mérlegünk mindkét korosztályban pozitív, az U10 (2007)-ben 4 győzelem mellett 2 vereséget szenvedtünk, míg az U11 (2006)-ben a nyolc mérkőzés alatt mindössze egy vereségünk van, a többin győztesen hagytuk el a pályát. Úgy érzem az U11-es bajnokságban erős, egységes csapatot alkotunk, minden mérkőzésen több húzóemberünk is van, így a teher megoszlik a lányokon. Minden poszton több bevethető játékos van, ha úgy adódik, lehetőségem van egy-egy mérkőzésen többször is változtatni a felálláson. Kapus-poszton is erősödtünk, egyre jobb teljesítménnyel rukkolnak elő a lányok, ez Gyarmati Nóra kapusedző kiváló munkájának köszönhető.
Hogyan tovább, mit vársz a tavasztól?
– December 20.-án, szerdán leállunk, és január elején kezdjük újra a munkát. A bajnokságokban két hónap szünet jön, így felértékelődik a tornákon való részvétel. Januárban Kecskemétre megyünk a KESI Kupára, február első hétvégéjét pedig Debrecenben töltjük a XI. Főnix Utánpótlás tornán. Több edzőmeccs is szerepel a terveim között, hogy állandóan “tűzben” tartsam a lányokat. A tavaszi meccseken azt szeretném látni, hogy a lányok bátran és görcsösség nélkül vállalkozzanak. Természetesen fontos, hogy a versenyeken milyen eredményeket érünk el, de ennél is fontosabb, hogy egyénileg tovább fejlődjenek.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.