Múlt héten megkezdett, utánpótlás csapatainkat bemutató körképünket a 2008/2009 korosztállyal folytatjuk.HLKC-U9-1
Farkas Lajos edző az U9 és U8 csapataink őszi munkájáról és elért eredményeiről számol be.
– Kimondottan ez az életkor, amikor a koordináció és a kondicionálós képességek kellően megalapozhatják a gyermekek további fejlődését. Ez folyamatosan figyelemmel kísérve, a korosztályok közti edzői együttműködésnek köszönhetően a mögöttünk hagyott időszakban nagyszerűen működött. Az edzések során nagy hangsúlyt fektetek a jó periférikus látás, a mozgásérzékelés és a reakcióidő kellő alapjainak megszerzéséhez. A kisiskoláskor kezdeti szakasza meghatározó időszak és az edzések is ennek megfelelően sok-sok képességfejlesztő játékkal vannak felépítve. Lehetőség van a korosztályok közti “átjárásnak” felkészüléstől függően, ennek köszönhetően több 2008-as lánynak is lehetőséget tudtam biztosítani az idősebbek között.
A csapat eredményességében hogyan mutatkozott meg az elvégzett munka?
– Azt gondolom, hogy ebben az életkorban nem feltétlenül az eredményhajhászás a legfontosabb, ettől függetlenül jó érzéssel tölt el, hogy egy-két kivétellel győztesen hagytuk el a pályát ősszel. Számomra sokkal nagyobb jelentősége van, hogy egy masszív és homogén játékosállományt alakítsak, ki, hiszen minden játékosra szükségünk lesz a jövőben komolyabb feladatok végrehajtásában. Jelenleg 14-16 játékossal készülünk az U8 és U9 korosztály bajnoki küzdelmeiben, azt szeretném elérni, hogy a korosztályos bajnokságban közel azonos játékidő mellett a fejlődés minden játékos részére elérhető legyen. Az őszt értékelve a nagyobbaknál a Kisiskolás Bajnokságban 5 győzelem mellett mindössze egy vereség csúszott be, a kisebbeknek pedig csak tavasszal kezdődik el a bajnokság. Emellett nagyszerű erőfelmérő volt az október elején itthon megrendezett regionális torna, amin egy első és egy második helyezést gyűjtöttünk be.
Mik a közeljövő tervei, céljai?
– Januárban beindul a nagyüzem, a bajnokság tavaszi rajtjáig sok meccset szeretnénk játszani az U8 és az U9 korosztályban is. A kicsikkel a hónap derekán Kecskeméten veszünk részt egy erős tornán, majd az U9 csapattal az ország egyik legjelentősebb versenyére, a háromnapos Főnix Kupára utazunk Debrecenbe. Ezek mellett pedig természetesen keményen dolgozunk az edzéseken.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.