FelnőttNem a legjobb előjelekkel készültünk az NBI/B mezőnyének egyik élcsapata, a több egykori élvonalbeli játékost (Tápai, Szamoránszky, Balogh, Drávai, Kovacsicz) is felsorakoztató Szent István OTP elleni idegenbeli bajnokira. A Pénzügyőr elleni hazai vereség után sérülések és betegségek miatt igencsak foghíjas kerettel, 12 hadra fogható játékossal utaztunk a fővárosba.
A mérkőzés elején a hazai csapat dominált, jelentős fizikai fölényük főleg a védekezésben mutatkozott meg. A 7. percben tudtunk először a kapujukba találni (4-1), innentől viszont megváltozott a játék képe. Védekezésünk egyre jobban működött a most is jó formában védő Veress előtt, elől pedig türelmesen szőttük támadásainkat. Az egész csapat koncentráltan és fegyelmezetten játszott, Herceg és Szepesi gólerős játékának köszönhetően pedig lassan kiegyenlítettünk, majd a félidő utolsó perceiben két gólos előnyt szereztünk a szünetre (11-13).
A második félidőben nagy nyomás nehezedett ránk a folyamatosan cserélő, friss játékosokat bevető hazaiak révén, ennek ellenére tartani tudtuk előnyünket, sőt a játékrész derekán még növelni is sikerült ((52. perc 19-23). Levegőben lógott a bravúr, viszont a fáradtság jelei egyre inkább kiütköztek az 1-2 cserével lejátszott 50 perc után.  Nagy góljaival még tartottuk magunkat, de az utolsó 10 percben kétszer is kettős-emberhátrányba kerültünk, ez még inkább felemésztette energiánkat. Próbáltuk lassítani a játékot, de vendéglátóink fokozatosan faragták a hátrányukat. Herceg Réka góljával még az utolsó percben is vezettünk, de a meccs végét jelző dudaszó előtt 2 másodperccel pontot mentett a Szent István csapata.
A mérkőzés összképét és a mutatott játékot tekintve közelebb álltunk a győzelemhez, de a döntetlennel is óriási bravúrt hajtott végre a csapat.
Szent István OTP SE – Hódmezővásárhelyi LKC 26-26 (11-13)
NBI/B Keleti csoport, Női felnőtt kézilabda bajnokság – 9. forduló
2017. november 11., Budapest, Építők Sportcsarnok – 100 néző
Játékvezetők: Fehér Viktória, Répás Georgina
HLKC: Dömény-Veress – Török 1, Nagy 7, Szepesi 5, Herceg 9, Lovistyék 2, Kandó 2, Cs: Ádász (k), Áncsán (k), Horváth, Mihajlov, Becsei, Bálint
Bartók Csaba vezetőedző: “Az elmúlt heti és a mostani teljesítményünk össze sem hasonlítható, 100% a különbség. Remek kapusteljesítmény, jó védőmunka, hatékony és fegyelmezett támadásépítés jellemezte a játékunkat a Szent István ellen. Sajnálom az otthagyott 1 pontot, viszont nagyon boldog is vagyok a döntetlennel. Ezzel a játékkal bebizonyítottuk, hogy bárkivel partiban lehetünk, gratulálok a CSAPATNAK”
Ezen a héten újra hazai pályán láthatjuk csapatunkat, szombaton a Hajdúnánást látjuk vendégül a Balogh Imsi Sportarénában

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.