hlkc-onkcNBI/B-s csoportellenfelünkkel, az Orosháza csapatával mérkőztünk meg a Magyar Kupa első fordulójában. A mérkőzés kifejezetten élvezetes, lüktető játékot hozott, amit kicsit nagyobb hittel és fegyelemmel akár meg is nyerhettünk volna.
Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik félnek sem sikerült jelentős előnyt kiharcolnia. Orosházi részről Vörös, Csajbók és Dancsó jeleskedett, míg nálunk a Tószegi, Török, Sebők hármas szállította a gólokat. Az első félidő egy-gólos vendégelőnnyel zárult (16-17), így teljesen nyitott volt a továbbjutás kérdése. A második játékrészben folytatódott az adok-kapok, a szoros állásról a félidő derekén többször is elmozdulhattunk volna. A 40. percben 20-19-re nálunk volt az előny, és több labdánk is volt a 2-3 gólos előnyhöz, ami talán megnyugtathatta volna a lányokat. Ezeket azonban taktikai fegyelmezetlenségek, és a kapkodás miatt egymás után elrontottuk. A bosszantó hibánkat azonnal büntette az Orosháza, és 10 perc alatt 4 gólos előnybe kerültek (48. perc 23-27), ráadásul védelmünk oszlopát, Tószegit is elvesztettük harmadik kiállítása után. A végjátékban a vendégcsapat már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, így hiába játszottunk az idényben eddig a legjobban, nem tudtuk “átlépni a saját árnyékunkat”.
MAGYAR KUPA – 1. forduló
Női kézilabda mérkőzés, Balogh Imsi Spcs. – 250 néző
Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC 28-33 (16-17)
Játékvezetők: Kovács Marcell, Wenzel Tamás
Versenybírók: Bartók Csaba, Vörös Bálint
HLKC: Kothencz – Kónya 4, Nagy 2, Sebők 5, Tószegi 4, Török 4, Fazekas 1 Cs: Répás (k), Balogh (k), Ilyés 2, Becsei 2, Szűcs 4, Szabó, Klemm, Blaskovics, Kandó
Az Orosháza gólszerzői: Csajbók 7, Dancsó 6, Takács 5, Vörös 5, Antal 5, Arsenijevic 3, Butt 1, Tobak 1
Kizárás: Tószegi (HLKC- 3 kiállítás után), Tobak (ONKC – 3 kiállítás után)
Gaál Adrienn vezetőedző: “Játékban rengeteget léptünk előre az elmúlt hetekben. Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk, de egyéni és taktikai fegyelmezetlenségek, valamint a kishitűségünk miatt elveszítettük. Itt volt lehetőség, de nem tudtunk élni vele, ezen mindenkinek el kell gondolkodnia!”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.