A tavalyi bronzérmes egri Eszeterházy KFSC csapata ellen léptünk pályára a bajnokság második fordulójában. Az idei évben is a bajnoki cím egyik várományosának számító egri csapat ellen a tisztes helytállás reményében kezdtünk.
dsc_2044A hazaiak esélyeshez méltón kezdték a találkozót, gyors támadásépítéssel és határozott, kemény védekezéssel adták meg a meccs alaphangját.Ennek köszönhetően negyedóra alatt 4-5 gólos előnyt szereztek, de nem érhette nagy kritika a játékunkat, hiszen jól tartottuk vendéglátónkat. A félidőre megmaradt az 5 gólos különbség, de nem kerültünk túl nagy hátrányba (18-13).
A második játékrészben igencsak huszárosan kezdtünk, talán saját magunkat is meglepve visszakapaszkodtunk egy gólra (40. perc, 21-20). Védelmünk jól szűrte ekkor az egri próbálkozásokat, támadásban pedig a Tószegi, Török, Ilyés hármas ellenállhatatlan volt.A félidő végére sajnos visszaállt a 6-8 gólos különbség, “hosszabbnak” és erősebbnek bizonyult az egri kispad. Nyolc-gólos vereségünk ellenére ezúttal minden dicséretet megérdemelnek a lányokat, hiszen a meccs nagy részében nyílttá tudták tenni az eredményt a vitán kívül erősebb kerettel rendelkező hazaiak ellen.
A mutatott játék és küzdőszellem jó alap lehet a szerdai Magyar Kupa mérkőzésre, valamint a szombati hazai bajnoki meccsre.
NBI/B Kelet csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 2. forduló
2016. szeptember 18., 17.00, Eger Eszterházy Főiskola spcs. – 250 néző
Eszterházy KFSC – Hódmezővásárhelyi LKC 34-26 (18-13)
Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter
Versenybírók:Sajóvölgyi Oszkár, Koncz István
HLKC: Kothencz – Kónya, Nagy, Sebők 5, Tószegi 6, Török 6, Fazekas, Cs: Répás (k), Szűcs 6, Ilyés 3, Becsei, Szabó, Klemm, Kandó
Eszterházy KFSC gólszerzői: Schaffer 7, Borbély 6, Grünfelder 5, Molnár 4, Sári 4, Petrovics 2, Iván 2, Mészáros 2, Nyakó 2
 Gaál Adrienn vezetőedző: “A lányok maximálisan helytálltak, taktikailag nagyon fegyelmezettek voltak a mai meccsen. Lényeges előrelépést tapasztaltam a játékunkban, ebből kell építkeznünk a soron következő meccsekre.”
 Csapatunk heti programja:
2016. szeptember 21. (szerda), 18.30 – Balogh Imsi Sportaréna
Magyar Kupa 1. forduló
Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC
2016. szeptember 24. (szombat), 17.00 – Balogh Imsi Sportaréna
NBI/B Kelet csoport 3. forduló
Hódmezővásárhelyi LKC – Nyíradony VVTK
HAJRÁ LÁNYOK, HAJRÁ HLKC!!!

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.