Rövid nyári pihenő után felnőtt csapatunk hétfőn elkezdte a felkészülést a 2016/2017-es bajnokságra.

WP_20160718_09_01_54_Pro

Csapatunk az NBII-es bajnokság megnyerésével az NBI/B keleti csoportban való indulásra szerzett jogot, az NBII-ben eltöltött három év után így egy osztállyal feljebb lépünk.
A július 18.-án kezdődő felkészülést bő, 19 fős kerettel kezdi meg Gaál Adrienn vezetőedző irányítása alatt a csapat. A keretben több új játékos és néhány tehetséges junior kerettag is helyet kapott. Játékoskeretünkben jelentős változások történtek a nyáron, csapatunk meghatározó játékosától, Hegyi Dianától hosszú idő után veszünk búcsút, Kecskeméti Szabina, Szőke Zsanett és Vuletic Suncica pedig máshol folytatja pályafutását. Kránitz Gréta kölcsönszerződése lejár egyesületünknél, Komáromi Nikolettre pedig tanulmányai miatt nem számíthatunk.
Az érkezői oldalon öt új játékos szerepel. Török Gabriella többéves békéscsabai kitérő után igazol “haza” Hódmezővásárhelyre, Nagy Emese a Szeged KKSE, Szűcs Dalma az Orosházi NKC, Répás Georgina és Gercsó Dóra pedig a Kézilabda Szeged SE csapatából igazolt a HLKC-ba. Kónya Kingát pedig egyéves kölcsönszerződés után végleg leigazoltuk Orosházáról.
A szakmai stábban is történtek kisebb változások, az előttünk álló évben Gaál Adrienn vezetőedző munkáját segíti Bagi Mátyás erőnléti edzőként, Bán Sándor pedig masszőrként.
A felkészülés első hetében napi egy edzés, majd július 25.-től egészen a bajnoki rajtig napi két edzés szerepel a programban. Augusztusban több felkészülési mérkőzés is játszik a csapat, augusztus 20-21.-én pedig részt veszünk az Orosházi NKC által szervezett nyolc-csapatos tornán.
A Magyar Kézilabda Szövetség a napokban nyilvánosságra hozta az NBI/B 2016/2017. évi csoportbeosztását.
Keleti csoport:
Szeged KKSE
Oxxo Energy Orosházi NKC
Pénzügyőr SE
Szent István SE
Kézilabda Szeged SE
NKK Balmazújváros
FTC II.
Hajdúnánás SK
Kecskeméti NKSE
Nyíradony VVTK
Eszterházy KFSC Eger
Pilisvörösvári TKSE
Gödi SE
Hódmezővásárhelyi LKC
A bajnokságot hazai pályán kezdjük,szeptember második hétvégéjén a szintén feljutó Pilisvörösvár csapatát fogadjuk a Balogh Imsiben.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.