Student23November 23-24.-én került megrendezésre Szombathelyen, a VI. Student Comfort Utánpótlás Kézilabda Torna. A kétnapos verseny az őszi időszak egyik legjelentősebb utánpótlás tornája, melyen Nyugat-Magyarország meghatározó csapatai (Győri ETO, Szombathelyi Sportiskola, Fehérvár KC, Éles Kézilabda Iskola, Mohács) mellet a keleti országrészt a Debreceni SC a Hódmezővásárhelyi LKC képviselte korosztályos csapataival.
Egyesületünk négy csapattal (2005, 2004, 2003, 2002) vett részt a versenyen, és a lányok nagyszerű teljesítménnyel képviselték a HLKC-t, hiszen egy arany és egy bronzérmet szereztek a közel 40 csapatot felvonultató tornán.

Student11

2005-ös korosztályban a Dobra Ildikó és Fogl Barbara vezette csapat a Győri ETO, a Szombathely, a Kozármisleny és a szlovákiai Dunaszerdahely legyőzésével, 100%-os teljesítménnyel került a torna döntőjébe. A fináléban csapatunk imponáló magabiztossággal 20-9 arányban diadalmaskodott a Fehérvár KC csapata ellen, és lett a verseny aranyérmese. A torna gólkirálynője 43 találattal csapatunk játékosa, Fogl Zengő lett.
2004-es korosztályban a csoport harmadik helyén végeztünk, azonban a keresztjátékban és a helyosztó mérkőzésen is győzelemmel zártunk, így a dicséretes ötödik helyen végzett Dobra Ildikó csapata az erős mezőnyben.
Csapattagok/2005: Kandó Sára, Rácz Gabriella, Földesi Dorottya, Molnár Zita, Kállai Laura, Mácsár Dorottya, Földesi Boróka, Fogl Zengő
Csapattagok/2004: Prikler Borbála, Marhás Euzébia, Bugnó Gréta, Aranyi Vivien, Miklós Imola, Berei Krisztina, Molnár Luca, Szöllősi Luca, Petróczi Sára
Dobra Ildikó edző: “Tényleg csodálatosak ezek a lányok, aranyosak, szeretik egymást, sok örömet okoznak egymásnak és Nekünk is teljesítményükkel. Nagyon jó volt látni, hogy szurkolt egymásért a két csapat, ami tulajdonképpen egy, csak másik évben születtek. Jó csapatépítő volt ez a hétvége, az újonnan érkezettek is igazán jól beilleszkedtek. Köszönet mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy elmehessünk. Jó érzés, hogy sokan szorítottak értünk, ki a pálya széléről, ki itthonról.”
Sajnos 2003-as csapatunk betegséghullám miatt nagyon tartalékos kerettel utazott el a versenyre, ezért elsődleges szempont a játéklehetőség volt. A lányok így is nagyszerűen küzdöttek és a Győri Eto elleni mérkőzés kivételével, minden meccsen szoros eredményt értek el erős ellenfelekkel szemben.
Csapattagok: Kovács Gréta, Ocsovszky Nikolett, Rácz Vivien, Mohácsi Szintia, Horváth Zsófia, Ötvös Netti, Nagy Brigitta, Mácsai Zsófia, Földesi Luca
Banga Endre edző:Betegség és egyéb elfoglaltság miatt több játékos sem állt a rendelkezésemre, kifejezetten tartalékosan álltunk fel a torna mérkőzéseire, ettől függetlenül tisztességgel helytálltunk minden mérkőzésen.”
A 2002-es mezőnyben bombaerős csapatok neveztek (Győri Eto, Szombathelyi Sportiskola, Debrecen, Mohács), így a Kis Márk csapata által elért harmadik helyezés nagy sikernek számít. A csoportban megszerzett második helyezésünk után talán az ország legerősebb korosztályos csapatával, a Győri Eto-val találkoztunk az elődöntőben, ahol sajnos nem volt esélyünk. Szerencsére a lányok alaposan felszívták magukat a bronzmeccsre, és magabiztos játékkal szerezték meg a harmadik helyezést a hazai, Szombathelyi Sportiskola csapatával vívott mérkőzésen. A torna legjobb kapusa címet játékosunk, Kalmár Dóra szerezte meg.
Csapattagok: Kalmár Dóra, Besnyi Viktória, Molnár Kata, Szöllősi Zsófia, Besenyi Napsugár, Balogh Dóra, Tarján Petra, Kiss Noémi, Kálló Barbara, Mérai Maja, Kardos Martina
Kis Márk edző: “A hosszú utazás és a gyakori programváltozás ellenére voltak kifejezetten jó meccseink. Nagyon erős mezőnyben érmet szereztünk, így elégedett vagyok a csapat teljesítményével!”
Részletes eredmények, tabellák:
Student Comfort U8
Student Comfort U9
Student Comfort U10
Student Comfort U11
SZÉP VOLT LÁNYOK, HAJRÁ HLKC!!!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.